Πώς να φροντίσετε τις πάνες Vivilino

Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε.

Ξεπλύνετε

Πετάξτε τις ακαθαρσίες στην τουαλέτα (ίσως χρειαστείτε έναν ψεκαστήρα, ειδικές σπάτουλες ή επενδύσεις). Ανακινήστε την πάνα απαλά πάνω από την τουαλέτα για να απομακρυνθούν τα στερεά η αφαιρέστε το χάρτινο ένθετο Popli (προαιρετικό) μαζί με τα στερεά και πετάξτε το στα σκουπίδια. Αφαιρείτε τα υφασμάτινα ένθετα πάνας. Εάν το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με θηλασμό, οι ακαθαρσίες του είναι υδατοδιαλυτές και μπορείτε να τις ξεπλένετε στο νεροχύτη ή να βάλτε την πάνα κατευθείαν μέσα στο πλυντήριο – Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι οι ακαθαρσίες που έχουν μείνει πολύ καιρό στο εσωτερικό της πάνας, ίσως αφήσουν στίγματα.
Ξεπλύνετε τις πάνες με κρύο νερό και αφήστε τις σε έναν άδειο κουβά με επαρκή αερισμό/ρεύμα αέρα στο χώρο, μέχρι να έρθει η στιγμή της πρόπλυσης τους. Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αποτροπή σχηματισμού μούχλας και την συσσώρευση αμμωνίας.
Να προπλένετε τις πάνες κάθε 1-2 ημέρες στο πρόγραμμα γρήγορης πλύσης, βάζοντας την μισή ποσότητα απορρυπαντικού και στην συνέχεια να τις βάζετε ξανά στον κουβά.

Πλύσιμο

Για το βασικό τους πλύσιμο να επιλέγετε πρόγραμμα πλύσης μεγάλης διάρκειας και υψηλής στάθμης νερού (το πρόγραμμα για τα βαμβακερά αρκεί). Να πλένετε τις πάνες σας σε θερμοκρασίες μεταξύ 40-60οC. Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας πως το πλύσιμο των πανών σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να μειώσουν την διάρκεια ζωής τους και να επιφέρουν ακύρωση της εγγύησής σας. Να βάζετε στο πλυντήριο και άλλα βρεφικά ή μικρού μεγέθους ρούχα, για να τρίβονται μεταξύ τους καλύτερα και να γεμίζουν την λεκάνη του πλυντηρίου, εξοικονομώντας νερό.

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε μαλακτικό, χλωρίνη και απορρυπαντικά που περιέχουν ένζυμα.

Συστήνουμε το απορρυπαντικό σκόνη πλυντηρίου Actifresh για υφασμάτινες πάνες.

Στέγνωμα

Να κρεμάτε τις πάνες στην απλώστρα πλαγιαστά, χωρίς να εκτίθενται στο φως του ήλιου (τουλάχιστον κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας), για να προστατευτούν τα ελαστικά τους υλικά και η επένδυσή τους από πολυουρεθάνη. Μπορείτε να στεγνώσετε τα ένθετά τους στο στεγνωτήριο, σε χαμηλή θερμοκρασία, φτάνει να τα αφαιρέσετε αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στεγνώματος.

Επαναλάβετε

Είναι στα αλήθεια τόσο απλό.

Πώς να κάνετε τις πάνες σας χαρούμενες:

Οι υφασμάτινες πάνες λειτουργούν διαφορετικά από τις πάνες μίας χρήσης. Ακολουθήστε τις απλές αυτές οδηγίες για την σωστή φροντίδα των πανών σας.

Κρέμες αλλαγής πάνας

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε παραδοσιακές κρέμες αλλαγής πάνας, να βάζετε στην πάνα σας μία επένδυση. Τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες αυτές, μπορεί να συσσωρευθούν στις πάνες και να επηρεάσουν την διάρκεια ζωής και την απορροφητικότητά τους. Βεβαιωθείτε πως έχετε τρίψει τις κρέμες καλά μέχρι να απορροφηθούν, έτσι ώστε να αποτρέψτε την συσσώρευσή τους στην επένδυση των πανών.

Απορρυπαντικά

Να αποφεύγετε τα απορρυπαντικά τα οποία περιέχουν μαλακτικό, οπτικά λευκαντικά ή χλωρίνη, καθώς μπορεί να μειώσουν την διάρκεια ζωής των πανών σας. 

Μούλιασμα

Αποφύγετε να μουλιάσετε τις πάνες σε οποιοδήποτε διάλυμα, εάν δεν σας το έχει προτείνει το Vivilino. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα απορρυπαντικά Vanish ή αυτά που περιέχουν χλωρίνη. Η χλωρίνη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρά μόνο κατόπιν πρότασης του κατασκευαστή και η εσφαλμένη χρήση της θα επιφέρει την ακύρωση της εγγύησης του κατασκευαστή.

Στέγνωμα

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (άμεση έκθεση στο φως του ήλιου κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας), καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την διάρκεια ζωής των πανών σας.

Υποστήριξη

Εάν χρειάζεστε βοήθεια και υποστήριξη, καθώς και πρόσβαση σε ένα πλήθος από χρήσιμες πηγές, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της σελίδας μας στο Facebook. Ρίξτε μία ματιά στον κατάλληλο για πολυάσχολες μαμάδες, ψηφιακό οδηγό μας, για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις υφασμάτινες πάνες μας!

Οι πάνες μας καλύπτονται από την 6μηνη εγγύηση του κατασκευαστή τους, για τυχόν ελαττωματικά υλικά ή σφάλματα στην κατασκευή τους. Σημειώνεται ότι η εγγύηση δεν καλύπτει τις ζημιές που προκλήθηκαν από λανθασμένη χρήση τους, από ατύχημα ή λόγω λανθασμένης εφαρμογής των οδηγιών πλύσης του Vivilino.

×